Skip to main content

Tafeltennistafel Test 2023

 

 

De beste tafeltennis tafels voor ieders budget

 

Tafeltennis tafel

Sponeta S5-73I

High End

pingpong tafel

Buffalo Basic Indoor

Mid Range

Tafeltennistafel

Slazenger Spyder Air

Budget

 

pingpongtafel

Meestal is de keuze aan tafeltennistafel zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Op deze pagina vind je de beste tennistafels

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor pingpongtafels

✅ Betrouwbare partners

De beste pingpongtafel vind je hier

Tafeltennis is een wedstrijdsport die thuis maar ook in tafeltennisclubs wordt gespeeld. Het is leuke ontspanning geschikt voor kinderen maar ook volwassenen. Tafeltennis ook gekend als pingpong is een zaalsport die je meestal binnen doet. Het is ideaal om even de gedachten te zetten en geliefd over de hele wereld. Wist je dat een tafeltennis kopen relatief goedkoop is vergeleken met het plezier dat je eruit haalt? Een goede tafeltennistafel gaat jaren mee en je kan bats en balletjes tegenwoordig overal nabestellen.

Als jij op zoek bent naar een tafeltennistafel maar niet weet waar te beginnen ben je hier op de juiste plaats belandt. Op deze pagina vind je een handige TOP 10 met de beste tafeltennistafels. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en gekeken naar de meest populaire tennistafels. Samen met specificaties zoals prijs, formaat, kwaliteit hebben we een duidelijk beeld gekregen welke de beste tafeltennistafels zijn in hun assortiment.

Buiten de beste tafeltennistafel vind je ook een koopgids met alle eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een tafeltennis tafel. De belangrijkste eigenschap waar je rekening mee moet houden is of je hem binnen of buiten wilt gebruiken. We spreken dan over een indoor tafeltennistafel of een outdoor tafeltennistafel.

TIP: Een outdoor pingpongtafel is gemaakt van materialen die weerbestendig zijn. Het is dus geschikt om het hele jaar door buiten te zetten. Gebruik altijd een tafelhoes als je het buiten laat staan. Een outdoor tafeltennistafel heeft altijd wielen die groter zijn zodat je het makkelijk kunt verplaatsen.

Tafeltennistafel TOP 10

Model Review
1 Buffalo Basic Indoor Buffalo Basic Indoor

94.8%

“Zeer solide tafeltennistafel, makkelijk in- en uitklapbaar. Voldoet aan de verwachtingen, zeker niet de duurste maar wellicht wel de beste.”

ReviewPrijs
2 Dione School Sport 600 Dione School Sport 600

91.2%

“Zeer stevig, zeer compact indien ingepakt. Makkelijk te monteren en op te bergen.”

ReviewPrijs
3 JAP Sports tafeltennistafel JAP Sports tafeltennistafel

96.8%

“Makkelijk in te klappen en fijn dat er een handvat aan zit zodat het makkelijk te dragen is. Perfecte maat voor kinderen.”

ReviewPrijs
4 Buffalo Midi Outdoor Buffalo Midi Outdoor

93.2%

“Precies een goed formaat en makkelijk op te zetten!”

ReviewPrijs
5 Slazenger Spyder Air Slazenger Spyder Air

89.6%

“Leuk product voor thuis en voor op vakantie. Na gebruik ook weer handig op te bergen.”

ReviewPrijs
6 Buffalo Mini Deluxe Buffalo Mini Deluxe

94.8%

“Compacte, stevige mini tafeltennistafel. Het voldoet aan de verwachtingen.”

ReviewPrijs
7 Heemskerk Novi 2000 Heemskerk Novi 2000

90.2%

“Deze professionele tafeltennis is niet voor de gewone consument aangezien de prijzige kaart.”

ReviewPrijs
8 Buffalo Nordic Indoor Buffalo Nordic Indoor

93.2%

“Tafeltennistafel voor professionelen en beginners! Ideaal voor binnengebruik.”

ReviewPrijs
9 Sponeta S5-73I School Line Indoor Sponeta S5-73I

93.8%

“Deze geweldige tafeltennistafel is ideaal voor trainingen en competities.”

ReviewPrijs
10 Buffalo Outdoor Green Top Buffalo Outdoor Green Top

92.8%

“Mooie tafeltennistafel voor een nette waardige prijs!”

ReviewPrijs

 

Wat is een pingpongtafel?

 

Waarom een tafeltennistafel kopen?

Pingpongen is een leuke bezigheid voor het gezin. Over de hele wereld spelen miljoenen mensen tafeltennis. Het is erg leuk, je kan er snel mee aan de slag zowel voor jong als oud. Tafeltennis is ook een sport dus het wordt competitief gespeeld door veel mensen. Er zijn verschillende tafeltennistafels zo zijn er goedkopere modellen geschikt voor recreatief gebruik maar zijn er ook professionele wedstrijdtafels die veel steviger en beter zijn om op te spelen. Deze tafeltennistafels kosten al gauw 4 keer zo veel.

Een tafeltennistafel kan een goede investering zijn als je een leuke bezigheid met je gezin wilt doen. Maar het kan ook leuk zijn op de werkvloer. Veel ondernemingen hebben een pingpong tafel waar personeel tijdens de pauze kan ontsnappen. Ontspanning is belangrijk voor je mentale welzijn en een pingpongtafel is dus een duurzame investering waar je jaren plezier van hebt. Als jij zelf tafeltennis als sport doet dan we je als dat het geval is dat je een zelf een degelijke tafeltennis thuis wilt hebben waar je dagelijks op kan oefenen het hele jaar door.

Voordelen van een tennistafel

✅ Leuke ontspanning

✅ Easy to learn, hard to master

✅ Prijs valt goed mee

✅ Duurzaam

✅ Verschillende opties

✅ Gaat jaren mee

✅ Je kan het makkelijk verplaatsen

✅ Opvouwbaar

Nadelen pingpong tafel

Een tafeltennis neemt ruimte in beslag dus als je het wilt installeren bij je thuis zal je daar in de meeste gevallen een aparte ruimte of grotere ruimte voor nodig hebben. Een garage is ideaal hiervoor. Gelukkig kan je een tafeltennistafel opvouwen om ruimte uit te sparen na het spelen.

Verder betaal je ook al snel 300 €. Dit kan voor veel mensen te duur zijn maar je krijgt wel een ontspanning in huis waar je jaren plezier van kunt hebben. Het is dus een efficiënte investering. Het spel pingpong lawaai als je het uitoefent dus het is niet echt geschikt voor in een appartement of kleine studio.

 

tafeltennis

Hoe werkt een tafeltennistafel?

Een tafeltennistafel of pingpongtafel is een speciale tafel waarop het spel tafeltennis wordt gespeeld. Het bestaat uit een tafelblad waarop 2 tot 4 spelers een hol balletje heen en weer slaan over het net.

Het doel is de bal over het net te slaan op de tafelhelft van de tegenstander op zo’n manier zodat de tegenstander de bal niet kan terugslaan. Een tafeltennis tafel kan je meestal opvouwen en heeft bijna altijd wielen om het makkelijk te verplaatsen.

Meestal krijg je ook een set met batjes en ballen inbegrepen bij de aankoop van een pingpongtafel. Verder zijn de kleuren meestal groen of blauw. Ook zijn er verschillende afmetingen en zijn er 2 types tafeltennistafels namelijk indoor en outdoor. Zoals de naam het zegt gebruik je ze ofwel binnen of wel buiten. De outdoor tafeltennistafels zijn stevig en gemaakt uit materialen die weerbestendig zijn.

TIP: Wist je dat tafeltennis een echt sport is? Als je echt interesse hebt in het spel kan je bijna in elke stad een vereniging spelen die wedstijden organiseert en waar je wekelijks kunt oefenen.

 

Tafeltennis tafel Koopgids

 

Factoren waar je zeker rekening mee moet houden

Als je van plan bent om een tafeltennistafel te kopen moet je rekening houden met de volgende eigenschappen. Afhankelijk van het type tafel maar ook het gebruik maakt het dag en nacht verschil, dus let hier goed op.

  • Indoor of outdoor
  • Afmetingen
  • Wielen
  • Kleur
  • Materiaal
  • Tafelblad
  • Batjes en ballen

Indoor of outdoor

Indoor tafeltennistafels zijn zoals de naam het zegt enkel voor binnen te gebruiken. De wielen zijn kleiner, het tafelblad is kleiner maar ze zijn niet weerbestendig. Je kan een indoortafel bij zonnig weer wel even buiten zetten dus als de weeromstandigheden gunstig zijn. Een indoortafeltennistafel is goedkoper dan een outdoor tennistafel.

Outdoor tafeltennistafels hebben een tafelblad dat behandeld is. Het is geschikt voor buiten en meestal alle weeromstandigheden. De materialen zijn veel sterker en de wielen zijn groter zodat het de outdoor pingpongtafel makkelijker kunt verplaatsen. Outdoor tafels zijn meestal mat zodat ze geen zonlicht weerkaatsten. Meestal zijn de poten in hoogte verstelbaar zodat je het waterpas kunt zetten op een oneven ondergrond. Helaas is het speelveld niet door de behandeling niet zo aangenaam als een indoor tennistafel maar dit valt toch nog goed mee zeker voor recreatief gebruik.

Afmetingen

Officieel is een wedstrijd tafeltennis is 274 lang, 76 cm hoog en 152,5 cm breed. Recreatieve tafeltennistafels zijn verschillende in formaat zo heb je er van 150x70x70cm maar ook van 206 x 115 x 75cm. Als je competitief speelt is het belangrijk dat je oefent op het officiële formaat. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tafeltennis

Wielen

Tegenwoordig hebben bijna alle tafeltennistafels wielen. Alleen goedkopere pingpong tafels hebben geen wielen. Ze wegen ook veel lichter en zijn makkelijk te verplaatsen.

Indoor tafeltennistafels hebben altijd kleinere wielen dan outdoor tafeltennistafels. Dit komt omdat outdoor tafels meestal over oneffen grond moeten verplaatsen dus ze moeten niet alleen steviger zijn maar ook makkelijker te verplaatsen.

Kleur

De meeste tafeltennistafels zijn blauw, groen of grijs.

Sponeta S5-73I

 

outdoor tafeltennis tafel

 

Tafelblad

Verder moet het tafelblad van hoge kwaliteit zijn. Als je het balletje van een hoogte van 30 cm laten vallen moet het voldoende terug kaatsen. Er zijn hier berekeningen voor om te bepalen of de tafeltennistafel voldoende opstuitkwaliteit heeft. De hoogte waarop het terugkaatst bepaald of de tafel geschikt is voor wedstrijd of recreatief gebruik. Als het maar 18 cm terugkaatst is het voor recreatief gebruik. Als het van 23 tot 26 cm terugstuit is het geschikt voor wedstrijdsport. In het laatste geval is de tafeltennistafel veel duurder

Batjes en ballen

Meestal krijg je balletjes en batjes inbegrepen bij de aanschaf van een pingpong tafel. Als dit niet het geval is moet je ze apart bijkopen. Je kan ze tegenwoordig overal online terugvinden maar ook in sportwinkels zoals decatlon. Ook hier geld de regel dat er standaarden zijn voor wedstrijdsporten deze zijn uiteraard ook veel duurder dan.

TIP: Tafeltennistafels voor outdoor gebruik zijn ook geschikt voor indoor gebruik. Buiten outdoor en indoor tafels heb je ook wedstrijdtafels. Deze zijn enkel geschikt voor binnen gebruik maar veel beter in kwaliteit. Ze staan stevig en het speelblad is dikker dan goedkopere tafels.

Materiaal

Een tafeltennistafel moet altijd zeer stabiel staan tijdens het spelen. Dit is zeer belangrijk. Een degelijke tennistafel heeft extra sterke dwarsbalken tussen de tafelpoten die meer stabiliteit bieden. Wist je dat er zelfs betonnen tafeltennistafels zijn die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en vandalisme? Ze zijn verkrijgbaar vanaf 1500 €.

Goedkopere tafeltennistafels wiebelen een beetje als je er op speelt. Als op een stabiele tafel wilt spelen betaal je al gauw 500 euro. Niettemin voor gewoon thuisgebruik met je kinderen blijft een goedkoper model ook een oplossing.

Tafels met een spaanveld speelveld zijn enkel geschikt voor droge binnenruimtes. Als het in contact komt met vocht zal het speelveld krom trekken. Outdoor speelbladen hebben een melaminehars of betonnen speelveld en zijn dus geschikt tegen diverse weeromstandigheden. Gebruik altijd een tafeltennis hoes als je de tafel buiten laat staan zodat het extra beschermd is tegen regen en vorst.

 

Tafeltennis Accessoires

 

Batjes

De batjes zijn zeer belangrijk want hier speel je mee. De prijzen verschillen van 5 tot 100 euro. Meestal zijn ze van hout met een rubberen bekleding aan de buitenkant voor het balletje niet te beschadigen.

Ballen

De balletjes die je gebruik bij pingpong zijn hol en meestal wit van kleur zodat je ze makkelijk ziet. Ze moeten een diameter van 40 mm hebben en zijn altijd zuiver rond. Ze wegen 2,7 gram en ze moet mat zijn. Ze mag niet glazen of glimmen. De balletjes ook makkelijk te verkrijgen en je goedkoop.

Netten en hoezen

De officiële hoogte van een tafeltennis net is 15,25 centimeter. En net zit altijd inbegrepen bij je tafeltennistafel. Meestal kan je ze apart bijbestellen als je huidige net kapot is. Let altijd goed op de maten van je speelveld zodat het net wat je bijkoop past op je tennistafel.

 

tafeltennis bats

TIP: Tegenwoordig zijn Batjes en balletjes om te pingpongen goedkoop. Voor 15 euro vind je al ballendozen met 72 stuks. Zo kan je er jaren gebruik van maken. Denk eraan dat je altijd met een pingpongbatje slaat op de balletjes anders gaan ze snel stuk.

Meest gestelde vragen over Tafeltennistafels (FAQ)

Als je geen competitieve sporter bent en enkel af en toe met je gezin wilt pingpongen voor de fun is een goedkopere tafeltennistafel ook een goede oplossing. Het gaat jaren mee als je er niet te ruw mee doet. De balletjes en bats kan je tegenwoordig makkelijk en goedkoop bijbestellen. Let er wel op dat goedkopere pingpongtafels nooit geschikt zijn voor outdoor gebruik.

De officiële wedstrijd afmetingen van een tafeltennistafel zijn 274 x 76 x 152,5 cm (L x H x B). Recreatieve tafeltennistafels zijn meestal anders qua afmetingen. Dus als je serieus wilt spelen koop dan een tafel met de officiële afmetingen. De officiële hoogte van een tafeltennisnet is 15,25 cm.

De prijzen verschillende afhankelijk van het type en gebruik. Zo zijn indoor tafeltennistafels goedkoper dan outdoor tafeltennistafels die weerbestendig moeten zijn. Als je een wedstrijdtafel koop gaan de prijzen een pak hoger liggen dan goedkopere plezier-tafeltennis tafels. Gemiddeld kost een tafeltennistafel tussen de 300 en 1000 euro.

De kleur heeft geen invloed op het spel. Meestal gebruikt met blauwe speelvelden om dat je op deze velden de balletjes het best kan zien.

Bladen die dikker zijn hebben veel hogere kwaliteit en zal zorgen voor een betere stuitering van de balletjes. Tafeltennistafel met een dikker speelblad kosten veel duurder dan speelvelden met een dun tafelblad.

Een tafeltennistafel van hogere kwaliteit heeft altijd een steviger onderstel dan lagere kwaliteit tafeltennistafels die meestal een onstabiel staan en een beetje wiebelen. Als je tafeltennis serieus neemt koop je best een degelijke en professionele tafel.

Tegenwoordig kan je volledig betonnen tafeltennistafels kopen. Deze kunnen het hele jaar door buiten staan en zijn vandalisme bestendig. Ze zijn perfect voor verenigingen, scholen en out door evenementen of parken. Deze tafels zijn zwaar en staan zeer stevig. Ze zijn weerbestendig dus ze kunnen tegen regen en vorst. Betonnen tafeltennistafels kosten al snel 1500 euro.