Skip to main content

Pooltafel Test 2023

 

 

De beste pooltafel voor ieders budget

 

Biljarttafel kopen

BuckShot Snookertafel Cambridge

High End

 

pooltafel

Buffalo Eliminator

Mid Rage

 

biljarten

Cougar Hustle XL

Budget

 

 

biljarttafel kopen

Meestal is de keuze aan biljarttafels zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor biljarttafels

✅ Betrouwbare partners

De beste biljarttafels vind je hier

Je houdt van caféspelen meer specifiek van biljarten. Dan weet je dat er verschillende spellen zijn die je op een biljarttafel kan spelen. Biljart heeft een grootte geschiedenis en het is tegenwoordig een sport voor velen.

Sinds 2004 is Biljart een officiële olympische sport geworden en daardoor is biljarten de laatste jaren meer en meer populair geworden. Om te polen heb je een biljarttafel ook wel pooltafel nodig en juist dat bespreken we gedetailleerd op deze pagina. Als je als beginner op zoek bent naar een pooltafel dan moet je op verschillende factoren letten maar meestal moet je niet per se de duurste pooltafel kopen die er is. De dure biljarttafels kunnen al gauw oplopen tot 7000 euro in sommige gevallen nog meer.  Maar dan gaat het om competitieve pooltafels die gebruikt worden voor toernooien of commerciële doeleinden zoals in een café of sporthal of sportcentrum.

Er bestaan verschillende spel spelvarianten zo is er Carambole (Frans biljart), Snooker (Engels biljart) en Pool (Amerikaans biljart). Natuurlijk zijn er verschillende biljarttafels die elk verschillen en het best bij één van deze spelvarianten horen. Deze pagina zal je helpen de juiste keuze te maken om een goede pooltafel te vinden voor beginners of voor mensen die hun woning van deze mooie blikvanger willen voorzien. Een pooltafel is niet alleen leuk om te spelen, het is ook een mooie decoratie om je woning er stijlvol uit te laten zien. Op deze pagina zal je alles vinden in verband met pooltafels. Wat een pooltafel is, hoe het werkt, de verschillende variaties en nog veel meer.

Verder hebben we een TOP 10 samengesteld met de beste pooltafels voor bij je thuis en op het kantoor. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn daarna met de data aan de slag gegaan. Hierdoor zijn we in staat de beste modellen uit te lichten op deze pagina waar je zeker geen miskoop mee gaat doen. Dartbord-test.nl is de website voor caféspelen en het komende jaar zijn we van plan ons assortiment uit te breiden met alles wat met cafésporten te maken heeft.

Deze modellen zijn veel duurder maar bestaan uit de beste materialen, denk hierbij aan een speelveld van leisteen. Een professionele pooltafel kost al snel enkele duizenden euro’s. Als je een snooker tafel voor bij je thuis zoekt kan je al aan de slag met een goedkoper model gemaakt van MDF.
Deze biljarttafels kan je al vinden vanaf 500 euro. Het zijn degelijke modellen gemaakt voor thuisgebruik. Hierbij zitten meestal ook de keu’s en ballen. Let erop dat pooltafels met leisteen duurder zijn als de goedkopere modellen.
Onder de 500 euro heb je al enkele degelijke budget pooltafels voor thuis gebruik. Deze zijn meestal zonder leisteen dus opgelet je wilt je doek nooit scheuren anders ben je de pineut!

Pool – Snooker – Biljarttafels TOP 10

Model Review
1 Cougar Hustle XL Cougar Hustle XL

94.2%

“Speelvlak zeer ruim en poten schuiven zijn erg handig. Snel te verplaatsen vanwege zijn lichtgewicht.”

ReviewPrijs
2 Buffalo Eliminator Buffalo Eliminator

86.4%

“Deze is geschikt voor mensen die wat minder ruimte hebben maar wel graag een tafel met professionele uitstraling willen. “

ReviewPrijs
3 Buffalo Rosewood Pooltafel Buffalo Rosewood Pooltafel

91.6%

“Deze pooltafel is een zeer mooi fijne, stevig en compleet tafel.”

ReviewPrijs
4 BuckShot Blackmagic 7ft Ball Return BuckShot Blackmagic 7ft Ball Return

91.8%

“Heel stevige en mooi afgewerkte tafel, goed voor uren speelplezier.”

ReviewPrijs
5 Heemskerk Big Feet Pooltafel Heemskerk Big Feet Pooltafel

85.8%

“Geweldige pooltafel voor indoor ruimtes, handig en snel te verplaatsen.”

ReviewPrijs
6 Heemskerk Standard Feet Pooltafel Heemskerk Standard Feet Pooltafel

88.4%

“Ideaal voor thuisgebruik, schone fineer hout materiaal gebruikt.”

ReviewPrijs
7 Cougar Hustle L Cougar Hustle L

90.4%

“Handige opklapbare pooltafel met meegeleverde accessoires!”

ReviewPrijs
8 BuckShot Snookertafel Cambridge BuckShot Snookertafel Cambridge

84.2%

“De hoge prijs van de pooltafel is eerder voor commercieel gebruik.”

ReviewPrijs
9 Heemskerk Small Feet Heemskerk Small Feet

85.4%

“Ideaal voor normaal thuis gebruik en zeker bij kleine ruimtes.”

ReviewPrijs
10 Heemskerk Little Feet Heemskerk Little Feet

82.2%

“Deze pooltafel voor kinderen heeft weinig beoordelingen.”

ReviewPrijs

 

Wat is een biljarttafel?

 

Waarom een pooltafel kopen?

Als jij er altijd al hebt van gedroomd om je eigen pooltafel bij je thuis te hebben ben je vast niet de enigste! Meer en meer mensen dromen ervan tegenwoordig van hun eigen biljarttafel thuis te hebben en daar alleen houdt het niet bij op. Sommige mensen hebben hun woonkamer ingericht als een echte mancave met alles erop en eraan. Veel zaakvoerders vinden een biljarttafel een leuke en mooie investering om hun werknemers ontspanning te geven tijdens de pauze. Het bevordert de teamspirit en je werknemer zal het altijd waarderen.

En niet alleen het potje polen blijft interessant, een goede duurzame biljarttafel is een blikvanger in elke ruimte. Een mooie elegante luxe uitstraling kan je verwachten van de betere pooltafels. Het is perfect voor het meubileren van een bedrijfsruimte.

Als je als beginner aan de slag wilt gaan ben je op deze pagina op de juiste plek! Wij bespreken hier alles over biljarttafels en je kan hier een volledige koopgids terugvinden waar je alle factoren terug vindt waarop je moeten letten als je van plan bent een pool of snookertafel aan te schaffen. In menig cafés kan je een professionele biljarttafel terugvinden met een groot formaat. Kenmerkend is dat je meestal geld moet inwerpen per spel. Nu uiteraard als beginner thuis ga je beter aan de slag met een goedkoper maar degelijke pooltafel.

Voordelen van een pooltafel

✅ Verschillende maten
✅ Voor elk budget
✅ Meestal hoge kwaliteit
✅ Duurzaam
✅ Eindeloos spelplezier
✅ Verschillende variaties biljarttafels
✅ Blikvanger in elke ruimte
✅ Luxueuze uitstraling
✅ Voor beginners en professionals

Nadelen van een pooltafel

De prijs is meestal het grootste nadeel van een goede pooltafel. Als je wilt dat deze jaren mee gaat ga je als snel enkele honderden euro’s moeten neerleggen voor de budget modellen. Duurdere professionele snookertafels kunnen oplopen tot 10 000 euro. Als je als beginner aan de slag wilt gaan kan je met een degelijke budget pooltafel ook al vele jaren plezier hebben.

Buffalo Rosewood Pooltafel
BuckShot Snookertafel Cambridge
Cougar Hustle XL

 

pooltafel voor thuis

Hoe werkt een pooltafel?

Een biljarttafel of pooltafel is een tafel die gebruikt worden om pool en andere variaties te spelen. Het is een spel waar je punten moet scoren door de biljartballen in de pockets te schieten. Pockets kan je terugvinden in elke hoek en het midden van de lange zijden op een pooltafel. De set poolballen zijn meestal genummerd van 1 tot en met 15 waarvan 1 tot en met 7 de solids worden genoemd dat zijn de ballen in één kleur. Nummer 9 tot en met 15 zijn de halve kleuren meestal met een witte zijkant gekleurde biljartbal; Typische aan poolen is de zwarte 8 bal.

Poolen is oorspronkelijk een Amerikaans spel. Er bestaan verschillende variaties van poolen denk hierbij aan het Franse Carambole en snooker. Deze spelen vallen allemaal onder het biljarten. Bij Biljart wordt door middel van een lange dunne houten keu de ballen in een rechthoekige tafel bespeeld. De tafel wordt een pooltafel genoemd en bestaat uit een leisteenplank bekleed met een doek in verschillende kleuren. De tafels zijn volledig glad. Dit is heel belangrijk bij een goede pooltafel en juist daarom zijn de duurdere modellen met een leisteenplank gemaakt. Een pooltafel bestaat uit verschillende onderdelen. Niet alle pooltafels zijn van dezelfde materialen gemaakt. Hieronder de belangrijkste onderdelen waaruit een pooltafel zijn gemaakt.

Het frame is de basis en bestaat meestal uit hout of metaal. Deze frame wordt altijd ondersteund door 4 of 6 poten waaraan de leisteen bevestigd is.

Het doek is een belangrijk onderdeel van de pooltafel, het stof moet sterk en glad zijn zodat de bal mooi over de oppervlakte van de biljarttafel rolt. Het doek zit meestal bovenop de leisteen en is meestal van hoge kwaliteit. De combinatie van wol en nylon zorgt ervoor dat de ballen niet beschadigd raken door te rollen over de leisteen.

De Leisteen is een gepolijste steen of plaat die zorgt dat de bal loodrecht rolt over de oppervlakte. Meestal is de leisteen in 3 delen gemaakt en passen ze perfect in elkaar. Een degelijke pooltafel heeft altijd een leisteen aangezien dit veel beter is als een houten plank. Ook na jaren gebruik blijft de leisteen recht en hard. Een café pooltafel leisteen heeft meestal een dikte van 2 cm. Dit is de standaard maat voor veel professionele pooltafels.

De pockets zijn de gaten in elke hoek en het midden van de lange lengte waarin je de biljartballen moet scoren. De afmetingen kunnen variëren aan de hand wat voor type biljarttafel je in huis haalt.

De randen van een pooltafel zijn meestal 2 centimeter en zijn van degelijk materiaal gemaakt die het en hierop kan je meestal diamonds terugvinden deze markeren een kwart van de breedte en een achtste van de lengte. Het kan ook gebruikt worden als aanknopingspunt Afhankelijk van deze markeringen kan er de weg van de bal worden ingeschat. De waarden van dit systeem is omstreden. Een goede rekenaar maakt nog geen goede biljartspeler.

De markeringen zijn de punten met zwarte inkt die op het doek zijn gemarkeerd deze geven de locatie aan waar de ballen moeten liggen op het begin van het spel.

De banden zijn meestal van rubber en kan je terugvinden aan de binnenkant van de randen en zijn gevloerd met het doek. Ze zorgen dat de biljartballen op natuurlijke wijzen stuiteren.

TIP: Als beginner kan je al aan de slag met een degelijke goedkopere pooltafel. Je hebt niet persé het beste van het beste nodig.

 

Pooltafel Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een pooltafel is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria:

 • Verschillende maten
 • Het materiaal
 • Het doek
 • De speelplaat
 • Droppocket of Balterugloop
 • Muntinworp

Verschillende maten

Een pooltafel is er in verschillende maten. Hoe groter hoe moeilijker het spel wordt omdat het moeilijker in te schatten is welke route de bal zal volgen.

 • Maten tot 6ft: Zijn meestal geschikt voor kinderen, ze zijn ook minder hoog.
 • Maat 7 ft: Maat 7 ft is perfect voor beginners.
 • De maten 8 ft tot 9 ft: Zijn geschikt voor gevorderde en professionele spelers. Deze maten kan je meestal terugvinden in cafés en openbare ruimtes.

Er moet minimum 150 cm vrije ruimte zijn aan alle zijden van een pooltafel om optimaal te spelen. Denk eraan dat in sommige gevallen de pooltafel in één geheel wordt geleverd dus zorg dat de plaats voldoende bereikbaar is.

Het materiaal

Algemeen geldt hoe zwaarder hoe stabieler en degelijker de tafel is. Het onderstel is het beste als deze van massief hout is gemaakt. De kwaliteit van het doek is ook van groot belang.

Het doek

De biljartdoeken zijn gemaakt van wol en nylon. Het is belangrijk dat je het doek niet beschadigt door te eten of drinken op de pooltafel. Ook is het afgeraden te spelen met polshorloges of handbanden. Deze kunnen ervoor zorgen dat er scheuren in je doek komen.

De speelplaat

De speelplaat is belangrijk deze kan uit MDF of leisteen bestaan en in sommige gevallen is de leisteen zelf verwarmt zodat het de ballen stabiel en rustig kunnen rollen over de pooltafel. Dit voorkomt dat de leisteen vocht opneemt waardoor de snelheid van de bal beïnvloedt kan worden.

beste biljarttafel

Droppocket of Balterugloop

Bij de balterugloop zullen de ballen na het scoren automatisch terug rollen. Bij een droppocket blijven de ballen na het scoren in een net zitten. Met een net is handig omdat je zo de punten telling nooit uit het oog verliest.

Muntinworp

Als je een professionele pooltafel kiest, is er meestal de mogelijkheid voor muntinworp. Dit is zoals de naam het zegt ideaal als je de pooltafel in een café of openbare ruimte hebt staan. Je betaalt dan per spel een vast bedrag.

TIP: Doe altijd je horloge of polsbanden uit! Deze kunnen door wrijving het doek en randen beschadigen. Je zou niet de eerste zijn die zo zijn nieuwe pooltafel beschadigt.

 

Welke accessoires worden het meest gebruikt bij een pooltafel?

 

Verschillende Accessoires

Als je gebruikt maakt van een biljarttafel of pooltafel heb je meestal verschillende accessoires nodig om te kunnen spelen. In de meeste gevallen zitten deze pool accessoires bij de pooltafel inbegrepen. In sommige gevallen zitten deze er niet bij denk aan een tweedehands pooltafel. En soms zijn de accessoires van slechte kwaliteit. In zo’n geval kan je accessoires meestal apart aankopen. Hieronder een overzicht met de meest belangrijke biljartaccessoires.

Keu

Dit zijn de dunne houten stokken met gewoonlijk een lengte van 140 tot 150 cm die aan het uiteinde een verstevigde stoopdop hebben. De keu wordt gebruikt om de ballen te scoren in de pockets. Meestal zijn er keu’s inbegrepen als je een pooltafel koopt.

Ballen

Er zijn meestal 15 ballen bij een pooltafel inbegrepen. Dit zijn harde ballen die je liefst niet op de grond laat vallen, dus voorzichtig met deze ballen.

Krijt

Dit kleine blokjes is meestal gemalen kwarts met Pruisisch blauw. Dit zorgt ervoor voorkomt dat de keu afketst van een bal.

Triangel

In deze driehoekige vorm worden de ballen aan het begin van het spel gelegd zodat ze allemaal mooi op de juiste positie zitten.

Handschoen

Dit beschermt je duim, wijs en middelvinger tegen de wrijving van de keu.

 

Biljarttafel voor thuis

 

Het juiste gebruik van een pooltafel

 

Voor een lange levensduur van je biljarttafel:

Om een lange levensduur van je pool – snooker – biljarttafel te garanderen is het van belang om op de volgende regels goed op te volgen. Een biljarttafel is meestal een dure investering dus je wilt er zorg voor dragen.

 • Vermijd veel leunen
 • Borstel het doek voor en na gebruik
 • Zet geen eten of drinken op de tafel
 • Doe je horloges / polsbanden uit deze kunnen het doek beschadigen
 • Vermeid blootstelling aan zonlicht
 • Zet de pooltafel nooit buiten
 • Zorgt dat er nooit vloeistof op het doek komt.
beste snookertafel

Meest gestelde vragen over pooltafels [FAQ]

Pooltafels zijn er in verschillende maten. De meest voorkomende maten zijn:

3 ft: 84 x 42 cm

4 ft: 110 x 60 cm

5 ft: 140 x 70 cm

6 ft: 160 x 80 cm

7 ft: 180 x 90 cm

8 ft: 221 x 111 cm

9 ft: 254 x 127 cm

Een MDF speelveld bestaat uit samengeperst hout. Dit is jammer genoeg niet volledig waterpas en geeft oneffenheden op het speelveld. En juist daarom is de beste keuze een speelveld van leisteen. De ballen rollen rechter en beter hierop. Sommige speelvelden hebben een optie om de leisteen te verwarmen zodat er nog een beter speelveld gecreëerd wordt. Bij een MDF speelveld moet er een volledige nieuwe pooltafel aangeschaft worden als er schade aan het doek ontstaat.

Als u een speelveld van leisteen heeft is het laken vast geniet en kan dus in de meeste gevallen het doek vervangen worden. Bij een MDF speelveld kan het doek niet vervangen worden.

Er bestaan modellen die gemaakt zijn om buiten te zetten. Deze zijn extra sterk en verwerkt en veel duurder. Je zet een pooltafel beter nooit buiten! Als je een pooltafel in de regen buiten zit geraakt het doek beschadigt kan de pooltafel onherstelbaar beschadigd worden.