Skip to main content

Padelracket Test 2023

 

 

De beste padel racket voor ieders budget

 

padelrackets

HEAD Graphene Alpha Elite

High End

padel rackets

GoPadel Carbon 3K15

Mid Range

padelracket kopen

Matchu Sports Rond

Budget

 

beste padel racket

Meestal is de keuze aan padelrackets zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Op deze pagina vind je de beste padelrackets

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor padel rackets

✅ Betrouwbare partners

De beste padelrackets vind je hier

Padel is een racket en balsport waar je met 4 spelers een padelbal met een racket over een net speelt. Het is een combinatie van tennis en squash. Padel is razend populair en het is een leuke ontspanning waar je volledig in op kunt gaan tijdens het spelen. Als jij graag padel speelt dan weet je dat het hebben van een degelijke padel racket onmisbaar is tijdens het spelen.

Helaas is het niet zo simpel om de juiste padel racket te kiezen omdat het er zoveel verschillende combinaties zijn van gewicht, vorm en materiaal. Elke type en soort heeft een invloed op de controle en kracht tijdens het slagen. Ga naar onze padel racket koopgids zodat je een beeld krijgt van alle eigenschappen die een rol spelen in de hanteerbaarheid.

Buiten al deze aankoopcriteria komt er daarbovenop nog eens het feit dat er veel padel rackets van matige kwaliteit in de omloop zijn. En juist om die reden hebben wij deze pagina aangemaakt.

Hier vind je de beste padel racket voor ieders budget. Wij hebben een consumenten onderzoek gedaan op de meest populaire padel rackets. Ons team heeft letterlijk alle gebruikersbeoordelingen overlopen en vanuit hier een goed beeld gekregen welke het best beoordeeld zijn.

Deze data hebben we gecombineerd met de specificaties en de prijs en zo hebben we een goed beeld gekregen welke merken en padel racket betrouwbaar zijn op de huidige markt. De padel rackets in onze TOP 10 hebben een zeer goede gebruikersbeoordeling en zijn van hoge kwaliteit.

TIP: Tijdens het kopen van een padel racket moet je letten op veel verschillenden eigenschappen. Zo speelt de vorm, het gewicht, de balans maar ook het materiaal een rol in de controle en kracht die je hebt tijdens het spelen. Ga naar de Padel Racket Koopgids voor meer informatie hierover.

Padelracket TOP 10

Model Review
1 Matchu Sports Padel Racket Matchu Sports Padel Racket

90.8%

“De kwaliteit is zeer goed. De racket ligt goed in de hand en is zeer licht. “

ReviewPrijs
2 Tbrands Eagel Padel Racket Tbrands Eagel Padel Racket

96.4%

“Top padelracket voor alle 4 seizoenen lang.”

ReviewPrijs
3 GoPadel Carbon 3K15 GoPadel Carbon 3K15

88.2%

“Goede kwaliteit verhouding en voldoet aan de verwachtingen.”

ReviewPrijs
4 Camewin Padelracket Camewin Padelracket

91.8%

“Racket ziet er uit als op de afbeeldingen. Mooi design en licht in gewicht!”

ReviewPrijs
5 Adidas Adipower Junior 2.0 Adidas Adipower Junior 2.0

95.6%

“Kindvriendelijke padelracket met de juiste kleuren en verhouding.”

ReviewPrijs
6 Reifel Padel Racket Reifel Padel Racket

94.8%

“Ideale racket voor een competitiespeler.”

ReviewPrijs
7 Adidas AdiPower Soft 2.0 Adidas AdiPower Soft 2.0

93.6%

“Uitstekende kenmerken heeft deze Adidas racket. Voldoet aan de eisen van de gebruikers!”

ReviewPrijs
8 HEAD Graphene Alpha Elite HEAD Graphene Alpha Elite

94.2%

“Goede druk in de slagen maar met een behouden gevoel. Echt een mooi racket.”

ReviewPrijs
9 BEWE Padelracket test BEWE Padelracket

90.6%

“Zeer fijne slag en goede balans. Echte aanrader zeker ook voor de gevorderde speler.”

ReviewPrijs
10 Dunlop Renegade Padel Racket Dunlop Renegade Padel Racket

89.8%

“Geweldig racket voor beginners. Licht, wendbaar en accuraat.”

ReviewPrijs

 

Wat is een padel racket?

 

Waarom een padel racket kopen?

Het grootste voordeel van je eigen padel racket kopen is dat je ze volledig op maat kunt kopen zodat de padel racket perfect bij jouw speelstijl en controle past. Dit kan enorm verschillen van persoon tot persoon. Waar één speler perfect speelt met zijn op maat gekozen padelracket ligt diezelfde padelracket zeer slecht in de hand voor een andere speler.

Als je de standaard padelrackets gebruikt tijdens het huren van een padelveld kan het zijn dat je deze rackets helemaal niet goed vindt of ze gewoon niet leuk in de hand zitten. Als dit het geval is kan het hebben van je eigen padelracket de beste oplossing zijn in dit geval.

Voordelen van een padel racket

✅ Grote keuze

✅ Hoge kwaliteit

✅ Gaat lang mee

✅ Bepaal zelf welke het best bij je past

✅ Wordt een betere speler

Nadelen padel racket

Het grootste nadeel is dat ze duur zijn in aanschaf. Een degelijke padel racket kost al snel 70 euro en de prijzen kunnen makkelijk oplopen tot 150 euro.

Verder zijn niet alle padel rackets hetzelfde een duurdere betekend niet altijd dat de racket beter is voor jou. De verschillende eigenschappen spelen een grote rol in het kiezen van de juiste padel racket. Ga naar de koopgids hieronder om te zien waar je zeker op moet letten tijdens het aankopen van een padel racket.

 

padel racket kiezen

Hoe werkt een padelracket?

Een padelracket is zeer vergelijkbaar met een squashracket maar verschilt daarvan. Het is een mengeling van tennis en squashracket. Padel rackets zijn meestal gemaakt van carbon fiber en voelen dus zeer licht in de hand. Het heeft verschillende vormen die elk hun eigenschap hebben.

Zo heb je padel rackets die makkelijker hanteerbaar zijn dus met meer controle maar heb je ook padel rackets voor gevorderde die moeilijk hanteerbaar zijn maar die de bal met veel meer kracht vooruit slagen.

De buitenkant van een padelracket dus het profiel zorgt voor stevigheid en weerstand. Meestal is de profieldoorsnede 38mm.

Het gebied waar het racket de bal raakt is er belangrijk. Padel rackets bestaan uit een inwendige kern met schok dempend rubber. Dit wordt ook wel de EVA genoemd. Het kan bestaan uit verschillende materialen die elk hun specifieke eigenschap hebben.

TIP: We raden aan de goedkope padelrackets onder de 50 euro te vermijden. Deze gaan veel sneller stuk en zijn meestal niet zo makkelijk hanteerbaar. Een degelijke padelracket vind je vanaf 69 euro.

 

Padel Racket Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Een padel racket komt er in enorm veel maten en vormen. Eerst en vooral moet je rekening houden of de padel racket voor kinderen of volwassenen zijn. Hier zitten duidelijke verschillende in.

Verder moet je rekening houden met de vorm, het gewicht, materiaal en de balans. Alle eigenschappen hebben verschillende afwijkingen in controle en kracht. Om de perfecte padel racket te vinden die bij je past zal je verschillende types moeten testen. Voor beginners raden we een ronde of druppel vormige padel racket aan waar het balanspunt in het midden zit en met een gewicht onder de 370 gram. Zoals je ziet veel eigenschappen waar je op moet letten tijdens de aankoop van een padel racket.

 • Vorm
 • Gewicht
 • Prijs
 • Hardheid
 • Materiaal
 • Balanspunt

Vorm

 • Rond padel rackets zijn gemakkelijk te hanteren en goede precisie
 • Diamant vormige padel rackets zijn voor spelers die veel kracht willen zetten in hun spel.
 • Padelrackets in Druppelvorm zijn een balans van bovengenoemde, ze scoren goed op alle 3 punten, wendbaarheid, controle en kracht.

Gewicht

Het gewicht is net zo belangrijk als de vorm en het materiaal. Hoe zwaarder de padel racket hoe trager het reactievermogen en dus minder controle over je schot. Het voordeel aan zwaardere padel rackets is dat je door het gewicht veel meer kracht kunt zetten op je schot.

Lichtere padelrackets kan je sneller handteren je hebt een sneller reactievermogen en meer controle over je schot.

 • Lichte padelrakets: wegen minder dan 360 gram
 • Medium padelrackets: wegen tussen 360 en 370 gram
 • Zware padelrackets wegen: meer dan 370 gram

Prijs

De gemiddelde prijs voor een degelijke racket is al snel 69,99 euro. Duurdere rackets kunnen al gauw oplopen tot 150 euro of meer. We raden af rackets onder de 50 euro te kopen deze gaan sneller stuk en zijn van minder sterke materialen gemaakt.

TIP: Als je veel padel speelt maar nog geen eigen padelracket hebt wordt het tijd om je eigen racket te kiezen. Als je de juiste padelracket kiest kan dit een gunstig effect hebben op je speelstijl en performance.

 

padelracket

Hardheid

De hardheid van je racket wordt bepaald door de dichtheid van het schuim. Zo heb je zachte en harde racketten. Harde rackets bieden meer controle maar zijn stijver bij het slaan. Je haalt meer kracht uit harde rackets dan bij zachte rackets.

Bij zachte rackets heb je minder trillingen en een goede baluitgang. Het ligt makkelijk in de hand en slagen hebben een hoog comfort.

Materiaal

Een padelracket komt er in zoveel verschillende eigenschappen en materiaal dat je hier echt goed bij stil moet staan. De frame van een padel racket bestaat uit glasvezel (soepel) of koolstofvezel (stijf). Het is meestal 38 mm dik. De oppervlakte bestaat uit de volgende materialen:

 • Kevlar
 • Carbon
 • Glasvezel
 • Titanium
 • Grafeen
 • Grafiet
 • Composiet

Balanspunt

Het gewicht van racketten wordt verdeeld op een balanspunt. Zo kan het balanspunt op het handvat zitten, als dit het geval is heb je meer controle. Als het balanspunt in het midden van de racket zit biedt het een goede balans tussen controle en kracht. Bij een padel racket waar het gewicht in het bovenste gedeelte zit dus op de kop krijgen we veel meer kracht in onze slagen uiteraard is het nadeel dan weer dat je minder controle hebt.

Meest gestelde vragen over padelrackets [FAQ]

Een degelijke padel racket kost al snel 69,99 €. We raden af om een goedkope racket te kopen deze kunnen sneller stuk gaan en zijn meestal gemaakt van minder sterke materialen.

Als je comfort wilt tijdens het spelen kies je best een zachte padelracket. Ze zijn veel aangenamer om te spelen en minder belastend op je armen. Een harde padelracket heeft meer kracht en controle en uiteraard zijn ze niet zo comfortabel en je kan dus sneller blessures hebben met een harde padelracket.

Als je een beginner bent raden we een ronde padel racket aan. Deze zijn gebalanceerd op zowel controle en kracht. Ze zijn dus ideaal voor beginners die hun eigen speelstijl nog moeten uitzoeken. Als je na verloop van tijd meer controle hebt over de bal kan je een racket kopen die beter past bij jouw speelstijl.